Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Αλλεργία στο τσίμπημα από μέλισσα/σφήκα (υμενόπτερα)

Αλλεργία στο τσίμπημα από μέλισσα/σφήκα (υμενόπτερα)
Αλλεργία στο τσίμπημα από μέλισσα / σφήκα (υμενόπτερα)

Τα υμενόπτερα είναι έντομα που συχνά προκαλούν αλλεργία. Υπολογίζεται πως τα υμενόπτερα ευθύνονται για περίπου τα μισά επεισόδια σοβαρής αναφυλαξίας παγκοσμίως.

Ποιά είναι τα υμενόπτερα;

  •  Μέλισσα (Apis melifera) Honey bee
    Κατά την αποχώρηση της μέλισσας το κεντρί αποκολλάται καί παραμένει στο δέρμα ενώ η μέλισσα πεθαίνει.

  • Αγριομέλισσα (Bombus terrestris) Bubmle bee
    Δεν αφήνει το κεντρί στο δέρμα μετά το νυγμό.

  • Κοινή σφήκα (Vespula) Yellow jacket
    Συνήθως δεν εγκαταλείπει το κεντρί στο δέρμα. Εχει τη δυνατότητα πολλαπλών νυγμών καί μπορεί να κτίζει φωλιά παντού ακόμη καί κάτω από το έδαφος. Οι μυρωδιές των τροφών, τα γλυκά καί τα απορρίματα την προσελκύουν.

  • Σκούρκος, σερσέκι (Vespa crabro) European hornet
    Κτίζει μεγάλες φωλιές καί είναι πολύ επιθετικός.

  •  Ευρωπαϊκή χάρτινη σφήκα (Polistes) Paper wasp
    Κατασκευάζει φωλιές σε σχήμα κερύθρας που μοιάζουν με χάρτινες φωλιές.

Γενικά τα υμενόπτερα δεν είναι επιθετικά.Τσιμπούν μόνο τα θυλικά όταν αισθάνονται απειλή ή όταν αναζητούν την τροφή τους.

Τα τσιμπήματα των υμενοπτέρων στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αθώα κα προκαλούν παροδικό ερεθισμό. Η περιοχή μπορεί να πρηστεί και να δημιουργήσει αίσθημα κνησμού ή τσιμπήματος για πολλές ώρες, αλλά έπειτα επανέρχεται στο φυσιολογικό. Η καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση είναι η ενέσιμη ανοσοθεραπεία.

Συνήθως αδρεναλίνη σε ενέσιμη μορφή για σοβαρές περιπτώσεις. Η καθυστέρηση στη χρήση της αδρεναλίνης με άλλα φάρμακα (κορτικοστεροειδή, αντιισταμινικά) μπορεί να είναι μοιραία. Παρόλα αυτά, η αδρεναλίνη δεν αρκεί σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, αλλά μέχρι παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια στο θύμα. Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να μην την έχουν πάντα μαζί τους.

Όταν η αντίδραση είναι λιγότερο σοβαρή, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις επιδράσεις κρατώντας το δηλητήριο όσο πιο περιορισμένο γίνεται. Απομακρύνετε το κεντρί, αν υπάρχει, και τοποθετήστε επάνω στην πληγή ένα κρύο επίθεμα, για να περιοριστεί το οίδημα και να μειωθεί ο κνησμός.

Οι ευαισθητοποιημένοι στο δηλητήριο των υμενοπτέρων ασθενείς πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους την αυτοενιόμενη ένεση αδρεναλίνης γιά την έγκαιρη αντιμετώπιση.

Προφυλάξεις


- Μείνετε μακριά από τα μελίσσια (κυψέλες).

- Αποφύγετε να κάνετε χειρονομίες όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

- Προστατέψτε συγγενείς από κάθε είδος επαφής με τα μελίσσια.

Οι μέλισσες γενικά δεν είναι επιθετικές, σε αντίθεση με τις σφήκες. Εντούτοις, μπορεί να επιτεθούν με τον ζεστό καιρό, τα αρώματα και τις έντονες οσμές.

Προσοχή όταν:

- Τρώτε σε εξωτερικούς χώρους.

- Μεταφέρετε κουτάκια αναψυκτικών ή κονσερβοκούτια.

- Ασχολείστε με την κηπουρική.

- Φοράτε σανδάλια ή περπατάτε ξυπόλυτοι.

- Φοράτε άρωμα, κολόνια ή χρησιμοποιείτε αποσμητικό χώρου.

- Φοράτε ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.

- Απλώνετε ρούχα σε εξωτερικούς χώρους (να τα τινάζετε καλά πριν τα μαζέψετε)

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now