Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Εγκυμοσύνη & Στοματική Υγεία

Εγκυμοσύνη & Στοματική Υγεία
Καλή φροντίδα της στοματικής υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγείας σας και της υγείας του μωρού σας.

Το πιο συχνό στοματικό θέμα είναι γνωστό ως ουλίτιδα της εγκυμοσύνης, που συμβαίνει όταν τα ούλα σας αντιδρούν πιο επιθετικά στην οδοντική πλάκα. Αυτό συνήθως αρχίζει περίπου κατά την 8η εβδομάδα, κορυφώνεται στον 8ο μήνα, και ολοκληρώνεται λίγο μετά τον τοκετό.
Επίσης μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στο στόμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως η αυξημένη παραγωγή σάλιου.


Πριν την εγκυμοσύνη:
Εαν προγραμματίζετε μια εγυμοσύνη, η σωστή ρουτίνα στοματικής φροντίδας είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η στοματική σας υγεία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη σας. Για παράδειγμα, μια λοίμωξη των ούλων μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές της εγκυμοσύνης, αν μείνει χωρίς θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της εγυμοσύνης:
Φροντίστε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο όσο το δυνατόν συντομότερα για μια αρχική εκτίμηση της στοματικής σας υγείας.Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει οποιαδήποτε αναγκαία οδοντιατρική θεραπεία. Τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα μπορούν να μεταφερθούν στο μωρό σας μετά τη γέννησή του. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας για συγκεκριμένες οδηγίες που μπορεί να προσφέρει για τη δική σας κατάσταση.
Δώστε επιπλέον φροντίδα στα δόντια και στα ούλα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πάντα χρησιμοποιείτε μια φθοριούχο οδοντόπαστα και βουρτσίζετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ο καθαρισμός ανάμεσα από τα δόντια, όπου δεν φτάνει η κοινή οδοντόβουρτσα, είναι απαραίτητος. Στόχος σας είναι να το κάνετε αυτό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα ή ειδικά σχεδιασμένα μεσοδόντια βουρτσάκια.

Προσοχή στη Διατροφή:
Προτιμήστε υγιεινά τρόφιμα, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, που συμβάλλουν στην υγεία των δοντιών και των ούλων.Να προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα ασβεστίου.
Χρειάζεστε ασβέστιο για τα κόκαλα και τα δόντια του μωρού σας. Το ασβέστιο βρίσκεται στο γάλα, στο τυρί, στα ξερά φασόλια και στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.
Περιορίστε τα λυκά ή αμυλώδη σνακς καθημερινά.
Τα γλυκά ή αμυλώδη σνακς μπορούν να προκαλέσουν τη λεγόμενη 'επίθεση οξέων' στα δόντια σας. Να πίνετε λιγότερα γλυκά ροφήματα και να τρώτε λιγότερα γλυκά. Τα ανθρακούχα ποτά και τα γλυκά μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα. Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Καθημερινή Φροντίδα της Στοματικής Κοιλότητας:
Βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα κατάλληλη για εγκυμοσύνη.
Χρησιμοποιείτε μαλακή οδοντόβουρτσα. Βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε τις ίνες της οδοντόβουρτσας μεταξύ δοντιών και ούλων. Σε εκείνο το σημείο αναπτύσσεται η ασθένεια των ούλων.
Να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα.
Χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα για να καθαρίζετε τα σημεία μεταξύ των δοντιών που δεν μπορεί να φτάσει η οδοντόβουρτσα.
Εάν πάσχετε από πρησμένα ή αιμορραγούντα ούλα, είναι απαραίτητο να το συζητήσετε με τον οδοντίατρό σας.

Πρωινή Ναυτία και Οξέα:
Η πρωινή ναυτία φέρνει συχνούς εμετούς, το οξύ μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας. Αυτό καθιστά τα δόντια σας πιο επιρρεπή σε φθορές από τα λειαντικά μέσα της οδοντόπαστας.
Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερα να αποφύγετε το βούρτσισμα των δοντιών σας για τουλάχιστον μια ώρα μετά από τον εμετό.
Για εξουδετερωθούν τα οξέα και να φρεσκάρετε το στόμα σας, δοκιμάστε να ξεπλύνετε χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας αναμειγμένης με ένα φλιτζάνι νερό.

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now