Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Μυϊκοί πόνοι Αιτίες και Αντιμετώπιση

Μυϊκοί πόνοι Αιτίες και Αντιμετώπιση

Μυϊκοί πόνοι Αιτίες και Αντιμετώπιση

Οι μυϊκοί πόνοι μπορεί να είναι εντοπισμένοι σε μία συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα ή διάχυτοι σε όλο το σώμα. Ο πόνος μπορεί να είναι παροδικός ή χρόνιος. Η μυαλγία εκδηλώνεται με βαθύ, σταθερό πόνο ή περιστασιακούς αιχμηρούς πόνους, αλλά ενδέχεται να συνοδεύεται και από πόνο στις αρθρώσεις, μυϊκές κράμπες και μυϊκούς σπασμούς. Στη περίπτωση της ινομυαλγίας ο ασθενής υποφέρει από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο καθώς οι μύες, τένοντες και ινώδεις ιστοί παρουσιάζουν άλγος, που συνυπάρχει με κόπωση και διαταραχές ύπνου.

Αιτίες

Τραυματισμοί όπως θλάσεις μπορεί να προκύψουν εάν ασκείστε ή εργάζεστε πέρα από αυτό που έχει συνηθίσει το σώμα σας, ή λόγω ξαφνικού τεντώματος ή συστροφής των μυών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια πτώσης ή σύγκρουσης. Οι μυϊκοί πόνοι μπορεί επίσης να οφείλονται σε ιώσεις και γρίπη,εξασθενημένο ανοσοποιητικο, καθιστική ζωή και χρόνιο άγχος.


Εάν έχετε μυϊκό πόνο σε ολόκληρο το σώμα σας και δεν μπορείτε να σκεφτείτε για ποιο λόγο, είναι καλή ιδέα να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Αντιμετώπιση

Η εφαρμογή κρυοθεραπείας ή ζεστού επιθέματος, δεν είναι τυχαία. Ανάλογα με τη φύση των μυϊκών πόνων ενδείκνυται και η αντίστοιχη θεραπευτική αντιμετώπιση, ενώ πολλές φορές επιλέγεται συνδυασμός και των δύο.

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ιστικός και μυϊκός τραυματισμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται από φλεγμονή, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάγος ή αντίστοιχες κρυοθεραπευτικές κρέμες ή γέλες. Ο λόγος είναι ότι το κρύο προκαλεί αγγειοσυστολή και μειώνει την παροχή αίματος στην πάσχουσα περιοχή, ενώ περιορίζει τη φλεγμονή και το πρήξιμο που προκαλούν πόνο.

Σε αντίθεση, η εφαρμογή ζεστού επιθέματος ή γέλης με θερμαντική δράση, διευκολύνει την χαλάρωση των μυών, σε περίπτωση όπου υπάρχει σύσπαση, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος λόγω αγγειοδιαστολής στην πάσχουσα περιοχή και έτσι έμμεσα και στην χαλάρωση του πόνου.


Για την πρόληψη των μυϊκών πόνων μακροπρόθεσμα, η λύση είναι η άσκηση. Οι τακτικές δραστηριότητες που δεν καταπονούν τις αρθρώσεις και την πλάτη, όπως ποδηλασία, κολύμπι ή πεζοπορία, σας κρατούν σε κίνηση και δημιουργούν δυνατά οστά και μύες. Χτίστε σταδιακά την προπόνησή σας και προγραμματίζετε πάντα μια φάση προθέρμανσης. Φροντίστε να αποθεραπεύετε τυχόν τραυματισμούς και μειώστε το βάρος σας, αν είναι απαραίτητο. 

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now